Forklaring til utfylling av

Bridgekameratenes Systemkort

v/ Tor Inge Iversen & Tommy Sandsmark

 

 1. Åpne filen.
 2. Skriv inn de tingene som du skal ha med på riktig sted
 3. For avhuking av bokser:
  1. Plassér cursoren (musepekeren) foran boksen.
  2. Trykk på høyre museknapp.
  3. Velg egenskaper (properties).
  4. Velg aktiver (checked) på ”Standardverdi” (”Default Value”).
  5. Trykk OK.
 4. Streker under kan du gjøre på vanlig måte i Word (Merk bokstav/tegn og trykk ctrl+U).
 5. Ringer rundt. Nederst i systemkortet er noen eksemplarer (ringer) som kan merkes og flyttes til ønsket plass. Trenger du flere ringer: merk en eller flere ringer (med ctrl-tasten nede), og trykk ctrl + d. Det kan hende at ringen ikke blir stående der du vil ha den. Da trykker du rediger + angre, høyreklikker på musa med corsoren på ringen og velger plasser + lengst frem. Da kan du plassere ringen hvor du vil.
 6. I de ”ferdig” utfylte kortene er det tatt utgangspunkt i ”norske” eller ”svenske” fordelingsutspill og -kast. Systemet som er utfylt er det systemet de fleste bruker i Bridgekameratene: 5-kort spar (kan ha 3-kort kløver), 15-17 NT med Stayman + overføringer, Halles, Multi, Tartan, osv. Negative doblinger til og med 3 spar og Amundsens NT-forsvar. Også på disse kortene kan du forandre hva du vil gjennom å merke teksten og enten overskrive eller kopiere (ctrl + c) og paste (ctrl + v). Fordelen med disse kortene er at det meste av det du bruker er allerede skrevet inn, og ringer er satt rundt utspillene i henhold til norske eller svenske kast. Det du trenger å gjøre er ganske enkelt å gå gjennom kortet, forandre de stedene hvor det ikke stemmer med dine avtaler og skrive inn dine avtaler der det ikke står noe fra før.
 7. Når du er ferdig, lagre kortet på harddisken din som en .doc-fil (Word) Da har du filen for all fremtid, ferdig utfylt.
 8. Så kan du skrive ut på din lokale printer.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Bridgekameratene