Reglement for OSS-toppen

Vedtatt i styremøte 21/8-2003

 

1.                  OSS-toppen (OT) er et løpende klubbmesterskap som spilles over hele kalenderåret. Vinneren av OSS-toppen blir kåret til ”Årets Bridgekamerat”.

 

2.                 Premiering (hvor mange og hvor mye) bestemmes av styret, og finner sted på årsfesten (evt. jubileumsfesten) i det påfølgende år. Årets Bridgekamerat får i tillegg til premie en inngravert pokal + diplom, og 2. og 3. plassen får også diplomer i tillegg til premien.

 

 

3.                 Alle som møter fram på klubbkvelden med det for øye å spille, får 5 OT-poeng for fremmøtet. Selv om de ikke får spille (fordi det ikke går opp mht. makkere og/eller lagkamerater) skal de bli honorert med 5 fremmøtepoeng.

 

4.                 I tillegg får alle minst 1 resultatpoeng og antallet poeng skal korrespondere med det omvendte plassifferet: Eks.: Ved 5 bord er det 10 par. Nr. 10 får 1 resultatpoeng + 5 fremmøtepoeng = 6 OT-poeng. Vinnerne får tilsvarende 10 resultatpoeng + 5 fremmøtepoeng = 15 OT-poeng.

 

 

5.                 Hvis den ene puljen er større enn den andre, skal toppscoren i den største puljen også gjelde som toppscore for den minste, og i den minste får 2. plass ett poeng mindre, 3. plass 2 poeng mindre osv. Det skal således kunne vinnes like mange OT-poeng i begge puljer hver kveld.

 

1.                  I lagturneringer gis siste plass 5 fremmøtepoeng + 1 resultatpoeng. Deretter får alle spillerne 2 poeng for hvert lag de slår.

 

 

2.                 I singelturneringer gis siste plass 5 fremmøtepoeng + 1 resultatpoeng. Deretter får hver spiller ½ poeng for hver spiller han slår. Halve poeng skal alltid justeres oppover til hele poeng.

 

3.                 I flerkveldsturneringer skal det gis bonuspoeng til de som er blant de 25 % beste, alltid rundet opp, slik at det er 2 par som får bonuspoeng om det er 5-8 deltakere, 3 par som får det om det er 9-12 deltakere osv. Siste bonusplass gir 1 bonuspoeng, nest siste 2 bonuspoeng osv. (Altså omvendt plassiffer blant de som får bonus). Fordi det normalt vil være lettere å få bonuspoeng i B-puljen enn i A-puljen, dobles bonuspoengene i A-puljen når det er to puljer.

 

 

4.                 Hvis spillere blir plukket ut av TU til å representere klubben f.eks. i klubbkamper på en spillekveld, vil denne spillekvelden ikke telle med i sammendraget for OSS-toppen.